arbori de eucalipt

Beneficiile uleiului de eucalipt

Folosit de mult timp in medicina naturista in special pentru tratarea racelilor, uleiul de eucalipt se regaseste si in numeroase produse farmaceutice conventionale si este extrem de benefic. Mai mult decat un decongestionant nazal eficient, uleiul de eucalipt ofera multiple beneficii, dintre care amintim:

Are proprietati antimicrobiene

Uleiul de eucalipt are puternice proprietati antibacteriene, actionand impotriva agentilor patogeni de la nivelul tractului respirator superior. Acest lucru a fost confirmat si de catre specliastii de la revista Clinical Microbiology and Infection.

Stimulator al sistemului imunitar

Ajuta organismul sa lupte impotriva bolilor avand o actiune de stimulare rapida a sistemului imunitar, conform celor publicate in revista BMC Immunology.

Decongestionant eficient

Pentru rezolvarea congestiilor nazale sau a celor de la nivelul sinusurilor, se recomanda inhalatiile cu apa fierbinte in care se pun cateva picaturi de ulei de eucalipt.

Protejeaza sanatatea dentara

Folosit in diverse produse de igiena dentara, uleiul de eucalipt lupta eficient impotriva bacteriilor din cavitatea bucala, protejand astfel impotriva cariilor si infectiilor dentare.

Calmeaza tusea

Frectiile sau masajul usor pe piept cu ulei de eucalipt sau creme cu eucalipt au ca efect calmarea tusii si eliminarea mucusului.

Calmeaza simptomele astmului bronsic

Chiar daca nu ofera vindecarea completa, acest ulei poate usura semnificativ simptomele neplacute ale astmului bronsic.

Imbunatateste circulatia

Folosit intr-un aparat de improspatare a aerului (difuzor), eucaliptul poate imbunatati circulatia la nivelul creierului, stimuland astfel capacitatea de concentrare si memoria.

Reduce febra

Poate fi folosit impreuna cu cateva picaturi de menta pentru calmarea starilor febrile. Se combina cu apa intr-un recipient cu pulverizator si se aplica pe tot corpul.

Tratateaza durerile musculare

In cazul febrei musculare sau durerilor cauzate de intinderile musculare, masajul usor cu ulei de eucalipt sau cu o crema cu ulei de eucalipt stimuleaza disiparea acidului lactic, inlaturand, astfel, disconfortul.

Iata deci cum natura ne vine si de aceasta data in ajutor, prin intermediul acestui ulei extrem de benefic. Speram ca v-a placut acest articol si va asteptam cu mai multe informatii si pe pagina de facebook ObliqueMagazin.

Reclame