masline

Cateva remedii naturale pentru a scapa de constipatie

Din nefericire, un numar din ce in ce mai mare de persoane sufera de constipatie. Stilul de viata alert, neacordarea atentiei necesare alimentatiei si o multime de alti factori ai vietii moderne conduc catre un numar mai mic de scaune decat ar fi normal si sanatos.

Despre constipatie putem vorbi in momentul in care o persoana adulta are doar 2-3 scaune intr-un interval de sapte zile sau chiar mai putin. Remedierea acestei afectiuni neplacute trebuie facuta din interior, prin decongestionarea traficului intestinal deficitar. Am scris despre mai multe solutii pentru constipatie aici. In general, trebuie sa consumam mai multe fibre, fructe si legume in stare cruda, cereale integrale, verdeturi si sa ne hidratam corespunzator.

Iata cateva alimente naturale care te vor ajuta sa-ti reglezi tranzitul intestinal:

Uleiul de masline este, probabil, cel mai la indemana remediu si unul dintre cele mai eficiente. Poate fi consumat ca atare (o lingura de ulei virgin de masline e suficienta) sau poate fi folosit in salate si sosuri.

Semintele de in sunt foarte apreciate pentru beneficiile lor. Acestea trebuie lasate in apa peste noapte pentru hidratare. Se pot consuma apoi ca atare sau impreuna cu iaurturi sau salate de legume.

Salata verde, ceapa si prazul sunt legume cu efect laxativ. Includeti-le in meniul dumneavoastra zilnic. De preferat ar fi sa fie consumate la masa de seara.

Migdalele si taratele de grau
sunt si ele eficiente in combaterea constipatiei. Migdalele trebuie consumate crude, iar taratele trebuie fierte inainte de a fi consumate.

Fructele ofera antioxidanti si fibre foarte necesare sanatatii sistemului digestiv si organismului in general. Acestea trebuie consumate, de preferinta, crude, ca atare sau ca suc. Cele mai puternice efecte laxative sunt oferite de catre prune, pere, portocale, mere, struguri albi, caise, cirese.

Reclame